Maspalomas – Playa de Inglés

320661_10150408200634656_2037827980_n

Stränderna kring fyren i Maspalomas, är några av de mest besökta stränderna i hela Europa. Ja, just det.
Paradiset tillhör Europa trots närheten till Afrika och avståndet till Europa!

Fyren 2

Fyren Faro som togs i bruk 1890 har sett utöver mil av hav och stränder som gått från enslighet till ett av världens bästa semesterparadis. Idag befinner sig fyren i början av en välbesökt strandpromenad med massor av restauranger och souvenirbutiker. Det är den perfekta platsen för att shoppa, promenera efter en dag i solen, äta middag eller helt enkelt ta en drink vid havet.

I slutet av strandpromenaden finns sanddynor mjukt formade av havsvindarna från den stora Atlanten. Ljumma vindar smeker din kropp på ett alldeles underbart sätt. Klimatet är som gjort för att njuta av vila och känna semesterkänsla i hela kroppen. Här finns naturreservat där många olika arter av flyttfåglar tar paus på sin resa mellan världsdelarna vår och höst. Ensliga områden där du kan leva som Adam och Eva och låta hela din kropp utan kläder njuta av solens strålar.

391043_10150408201449656_1216823259_n

Naturreservatet kallas Reserva Natural de las Dunas de Maspalomas och består av tre ekosystem: palmdungen, dammen och sanddynerna som sträcker sig paralellt bara några meter från havet. Hela området är en enorm naturyta av stort värde. Ett livgivande område där din semester får ett stort innehåll och varje sinne kan få en dos av tillfredsställelse.

Maspalomas förbinds med Playa Ingles där ön buktar sig som i en kurva. Här är det idealiskt för dig som älskar att surfa. Perfekt vind som ger dig chans till en surfing du sent glömmer och som gör att du vill åka hit igen och igen!