Las Palmas

Las Palmas 1

 

Huvudstaden Las Palmas

Las Palmas är idag en mångfasetterad stad. Det finns populära närliggande stränder (Las Canteras och Las Alcaravaneras) och hamnen Puert de la Luz var en av de mest trafikerade hamnar från 1970-talet till böran av 1990-talet. Som ett resultat av detta bor och arbetar människor från hela världen idag i Las Palmas.

 

 

I storstaden Las Palmas börjar du dagen på stranden

Morgonbrisen från Atlanten är välgörande för både kropp och själ, sätter dessutom igång aptiten och dina livsandar!

Längs med vattenbrynet på den fyra kilometer långa stranden Las Canteras startar du din dag men en promenad, joggingtur eller bara med att sitta och filosofera med ett svalkande bad i mellan i Atlanten!

Lyssna till de rasslande butiksjalusierna, känns dofterna från gränderna av nybakat bröd och i barerna arbetar espressomaskinerna sig varma!

Dagen gör sig redo att börja det pulserande livet i Las Palmas.

 

Shoppa och festa med charm!

I shoppingkvarteren runt gågatan Triana, hittar du små personliga butiker och butikskedjor som Zara,Mango och Massimo Dutti – i Las Palmas kan du handla billigare eftersom ögruppen har ett av de mest gynnade skattesystemen i hela Europa och en tullfri offshore-zon.

Bli här till skymningen faller, då bjuder Triana på ett härligt folkliv med uppklädda stadsbor av allagenerationer, gatan fungerar som ett av stadens vardagsrum på samma sätt som strandpromenaden Paseo de las Canteras.

lpa 3